Samenwerking KPMG en Context Labs 

Betrouwbare CO2-metingen en ESG-rapportages nagestreefd.

KPMG LLP (de Amerikaanse tak van KPMG) en Context Labs gaan samenwerken om de milieuvoetafdruk van bedrijven effectiever te meten, kwantificeren en te verkleinen. De twee partners maken gebruik van gedistribueerde ledger (grootboek)-technologie en geavanceerde analyses van klimaatdata op basis van AI en machine learning. Ze bieden bedrijven daarmee strategische ondersteuning voor maatregelen voor het reduceren van hun milieu-impact, het meten van de voortgang met hun decarbonization-inspanningen en het beschikbaar stellen van transparante en traceerbare ESG-data. Deze oplossing komt in een tijd waarin investeerders, toezichthouders en andere betrokkenen steeds vaker vragen om de publicatie van ESG-data.

De samenwerking combineert de geavanceerde, bewezen technologie van Context Labs met de expertise van KPMG in monitoring, analyses en milieurapportage voor klanten in diverse sectoren. De samenwerking tussen Context Labs en KPMG heeft al vruchten afgeworpen bij Williams, een energiebedrijf dat verantwoordelijk is voor de toevoer en levering van 30 procent van al het aardgas in de Verenigde Staten.

Williams maakt gebruik van het Decarbonization-as-a-ServiceTM-platform van Context Labs voor het bewaken en meten van de uitstoot binnen de complete waardeketen van energielevering. Daarmee is Williams in staat om als eerste speler in de sector voor integrale certificering van de methaanintensiteit te zorgen. Dit proces wordt ondersteund door KPMG. Het platform van Context Labs voorziet in transparante data en biedt klanten in de energiesector inzicht in hun koolstofintensiteit en klimaatprestaties.