Ruim 5.500 bezwaarschriften tegen vermogensrendementsheffing

De collectieve procedure tegen de vermogensrendementsheffing is in volle gang. Ruim 5.500 belastingplichtigen hebben bij de Belastingdienst bezwaar ingediend tegen hun aangifte inkomenstenbelasting 2013. In juli 2014 riep de Bond voor Belastingbetalers belastingplichtigen op bezwaar aan te tekenen tegen de vermogensrendementsheffing (Box 3).

De Bond liet destijds weten een uitspraak van de rechter te willen of een Box 3-belasting van bijna 100% acceptabel is. De staatssecretaris van Financiën ging akkoord met het voeren van een collectieve procedure.

‘Momenteel wordt de rechtszaak afgebakend. Om de kans op succes groter te maken en tegelijkertijd teleurstellingen te voorkomen bij deelnemers, gaat de collectieve procedure verder met alle mensen die een belastingdruk op hun rendement hebben van meer dan 50%. Dit geldt voor het overgrote deel van de bezwaarmakers. Via een voor de Bond beschikbaar gemaakte digitale rekentool, kunnen mensen hun belastindruk in box 3 berekenen,’ aldus de Bond voor Belastingbetalers.

In de komende maand selecteert de Bond voor Belastingbetalers samen met Grant Thornton een tiental proefpersonen voor de gerechtelijke procedure. Na afronding van deze selectie krijgen deelnemers opnieuw bericht.

Voor 2014 zal de Bond voor Belastingbetalers opnieuw een procedure starten. Deelnemers aan het proces over 2013 en donateurs van de Bond worden hierover automatisch geïnformeerd.

Gerelateerde artikelen