RJ-Uiting 2016-1: ‘Ontwerp-richtlijn 655 Zorginstellingen’

De Raad voor de Jaarverslaggeving heeft RJ-Uiting 2016-1: ‘Ontwerp-richtlijn 655 Zorginstellingen’ gepubliceerd. Tot 6 april kunnen reacties en commentaren op deze RJ-Uiting worden uitgebracht.

De belangrijkste wijzigingen in deze ontwerp-Richtlijn zijn het gevolg van enerzijds wijzigingen in de Regeling Verslaggeving WTZi en anderzijds het vervallen van bepalingen inzake de verwerking van posten die samenhangen met overgangsregimes van budgetgeoriënteerde bekostiging naar prestatiebekostiging. Omdat de posten die samenhangen met deze overgangsregimes betrekking hebben op de jaren tot en met 2015 is het niet langer noodzakelijk deze bepalingen op te nemen in Richtlijnen die betrekking hebben op verslagjaren die aanvangen op of na 1 januari 2016.

De belangrijkste wijzigingen zijn het vervallen van alinea 104a met bepalingen inzake overgangsregelingen, het aanpassen van de segmentatieplicht in een aanbeveling conform hoofdstuk 350 Gesegmenteerde informatie, het vervallen van een aantal modellen in de toelichting, aanpassingen van de modellen inzake de resultatenrekening en de toelichting daarop aan de thans vigerende begrippen en het vervallen van bijlage 2 met uitgebreide toelichtingen op vaste activa naar reeds vervallen bekostigingsregimes.

De ontwerp-Richtlijn 655 Zorginstellingen wordt van kracht voor verslagjaren die aanvangen op of na 1 januari 2016. Eerdere toepassing, voor zover toegestaan in wet- en regelgeving, wordt aanbevolen.

 RJ-Uiting 2016-1: ‘Ontwerp-richtlijn 655 Zorginstellingen’

Gerelateerde artikelen