Reeleezee biedt SBR Assurance oplossing voor SBR-Publicatiejaarrekening middelgroot

Reeleezee realiseert een integrale SBR Assurance oplossing voor de SBR-Publicatiejaarrekening middelgroot, op basis van Consistente Presentatie (CP), de elektronische controleverklaring (NBA-taxonomie), en een eveneens geïntegreerde Linking&Signing service.

Per 1 januari 2018 geldt voor Middelgrote rechtspersonen de verplichting om de publicatiejaarrekening op basis van SBR, inclusief de digitaal ondertekenende accountantsverklaring elektronisch aan te leveren.

Reeleezee biedt hiervoor in haar Online ‘Accountancy Portal’ een geïntegreerde oplossing bestaande uit de volgende onderdelen:

  • Presentatie van de SBR-Jaarrekening op basis van de regels van Consistente Presentatie zodat deze weergave van de volledige jaarrekening zodanig is dat die als basis kan dienen voor het afgeven van een ‘getrouw beeld’ verklaring door de accountant;
  • Toevoegen van de elektronische NBA-controleverklaring bij de jaarrekening;
  • Digitale ondertekening (signing) van de elektronische controleverklaring en het waarmerken van de bij de verklaring horende SBR-jaarrekening m.b.v. het persoonsgebonden beroepscertificaat van de accountant.
  • Optionele elektronische accordering/vaststelling van de jaarrekening door cliënt;
  • Samenvoegen van jaarrekening en controleverklaring en de elektronische aanlevering bij de KvK via Digipoort.

Reeleezee realiseert de presentatie van de SBR jaarrekening op basis van de Consistentie Presentatie specificatie zoals opgesteld door het SBR programma in samenwerking met de NBA en accountantsorganisaties. De ondertekening moet worden gerealiseerd door een persoonsgebonden beroepscertificaat (BC).

Digitaal Aangiftemanagement

Reeleezee heeft een lange traditie met het presenteren, verwerken, accorderen, digitaal ondertekenen en afleveren van elektronische (SBR) documenten bij een uitvragende partij. De belastingaangiften, publicatiejaarrekening van micro- en kleine ondernemingen en kredietrapportages aan banken worden al uitsluitend digitaal aangeleverd. Vanaf boekjaar 2017 wordt dat nu ook de standaard aanlevering voor middelgrote ondernemingen.