Qredits stopt met speciale leningcondities

Qredits is helaas genoodzaakt te stoppen met het ‘soft-loan programma’ aan (startende) ondernemers op Sint Maarten, Saba en Sint Eustatius.

In december 2017 introduceerde Qredits speciale leningcondities voor kleine ondernemers op Sint Maarten, Saba en Sint Eustatius, als één van de Early Recovery projecten van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (MinBZK). Helaas is het niet gelukt om dit project te continueren. 

Soft-loans
Qredits introduceerde in december 2017 speciale leningcondities voor ondernemers op Sint Maarten, Saba en Sint Eustatius. Het doel hiervan was om startende ondernemers kans te bieden om een eigen zaak op te zetten en bestaande ondernemers te ondersteunen om te investeren in hun bedrijf. Na de orkaan Irma is er immers veel behoefte bij ondernemers aan lage financieringslasten om te werken aan de wederopbouw en zich voor te bereiden op de toekomst.

De soft-loans zijn leningen tot maximaal 25.000 dollar met een vast rentepercentage van twee procent gedurende de looptijd van 6 jaar. Het eerste jaar van de lening hoeft niet te worden afgelost.

De afgelopen maanden bleek een enorme behoefte aan deze financieringsoptie. Qredits ontving ruim 200 aanvragen voor een lening. Hiervan zijn er reeds ruim 90 goedgekeurd en verstrekt, voor een totaal bedrag van ruim twee miljard dollar. Momenteel zijn er nog 70 leningen in behandeling.  

Geen nieuw budget
Qredits ontving van MinBZK in het kader van de Early Recovery projecten een budget voor 90 leningen. De inzet was om aansluitend via De Wereldbank extra budget te ontvangen voor nog 300 leningen. Ondanks het enorme succes van het project en vele inspanningen vanuit Qredits wordt het aanvullende budget niet vrijgegeven. Daarom is Qredits genoodzaakt met onmiddellijke ingang te stoppen met dit programma.

“Het is vreselijk jammer dat dit project niet gecontinueerd wordt. Gezien de nog fragiele economische situatie op Sint Maarten door de gevolgen van de orkaan Irma is het enorm belangrijk dat kleine en startende ondernemers worden ondersteund. Hiervoor is uit Nederland geld beschikbaar en we hopen dat dit snel wordt ingezet.”, aldus Elwin Groenevelt, CEO van Qredits.

Qredits zal zich op Sint Maarten, Saba en Sint Eustatius blijven inspannen om ondernemers te helpen met het schrijven van een ondernemingsplan én passende financiering verstrekken. Dit zal vanaf heden onder de normale condities gebeuren. Die zijn te vinden op www.qredits.com

Gerelateerde artikelen