Q&A Accountancy Expo: PlannComm

In de rubriek Q&A stellen we u voor aan exposanten van Accountancy Expo 2020. Maak deze keer kennis met PlannComm.

PlannComm is een plannings- en communicatietool voor accountants en administratiekantoren. Bezoek de stand van PlannComm tijdens Accountancy Expo op 27 oktober 2020.

Zes vragen aan Berthil de Smet van PlannComm:

1. Wat houdt jou bezig bij PlannComm?

Bij PlannComm houden we ons vooral bezig met hoe een kantoor optimaal en eenvoudig de werkprocessen of planning van iedereen op het kantoor kan monitoren of opvolgen. Dus inzicht in de werkprocessen voor medewerkers en leidinggevenden, ieder vanuit de eigen invalshoek.

2. Welke belangrijke trends zien jullie in de accountancy of bij administratiekantoren?

We zien dat steeds meer applicaties webbased worden.

3. Hoe speelt PlannComm hierop in?

PlannComm is webbased.

4. Van welke (technologische) mogelijkheden maken kantoren volgens jou nog te weinig gebruik? Waar laten kantoren waarde liggen?

Heel veel kantoren plannen in Excel. Dit is alleen erg beperkt (of bewerkelijk) qua mogelijkheden. Daardoor weten kantoren vaak niet constant de status van werkzaamheden of taken bij alle medewerkers et cetera. Er wordt onnodig veel gecommuniceerd over wie wat doet en wanneer, terwijl dit in PlannComm eenvoudig is op te volgen.

5. Heb je een voorbeeld van een klant en welke resultaten de inzet van jullie product of dienst heeft opgeleverd?

Op dit moment is er nog een beperkte klantenkring. De kantoren die ermee werken, zijn wel erg blij met het inzicht dat ze krijgen in de werkprocessen. Loopt iemand bijvoorbeeld voor of achter op de planning? Of als er iemand ziek wordt, welke werkzaamheden waren onderhanden bij deze medewerker? Wie gaat welke taak overnemen? En ga zo maar door.

6. Welke innovaties in jullie product komen er dit jaar? Zijn die te zien tijdens Accountancy Expo?

Versie 3.0 is ongeveer een maand operationeel. De grootste verandering ten opzichte van versie 2.0 is dat nu ook planning op dagniveau mogelijk is. Dit is vooral erg interessant voor kantoren met controlewerkzaamheden. Daar blijkt planning per dag een must te zijn. Voorheen kon er alleen worden gepland per maand. Vanzelfsprekend kan dit worden getoond op Accountancy Expo!