PwC wordt supporter van GRI Global Standards Fund

PwC heeft zich aangesloten bij het GRI Global Standards Fund. De organisatie liet vandaag weten zich achter de verdere ontwikkeling van de GRI Standards te scharen.

Het GRI Global Standards Fund werkt aan de ontwikkeling van mondiale standaards voor duurzaamheidsverslaglegging. GRI-standaards vormen de meest gebruikte normering voor maatschappelijk verantwoord en duurzaam gedrag van organisaties. De organisatie is vorig jaar opgericht om transparantie via duurzaamheidsverslaggeving volgens GRI-standaards te zoeken bij overheden, bedrijven en non-profit instellingen.

 PwC zal de organisatie helpen om GRI-standaarden te leveren en bij te werken onder de Global Sustainability Standards Board Terms or Reference, vrij van druk van buitenaf.

 “PwC gelooft dat de GRI-standaarden een grote rol zullen spelen in de komende transformatie naar een duurzamere economie”, aldus Nadja Picard, partner en global reporting leader van PwC. “We zetten ons in om oplossingen aan te dragen die welvaart, gezondheid en gelijkheid verbeteren, inclusief het werken met standaardsetters om bedrijfsrapportages van hogere kwaliteit te garanderen.”

 “We zien steeds meer verschuivingen in de richting van rapportageverplichtingen door bedrijven over milieu-, sociale en bestuurlijke factoren. Het verstrekken van wereldwijd relevante duurzaamheidsnormen van GRI is essentieel om vergelijkbare en uitgebreide rapportage te garanderen.” 

Marco van der Ree, Chief Development Officer van GRI, is in zijn nopjes over de support van PwC. “We zijn enorm ambitieus om organisaties in staat te stellen verantwoordelijkheid te nemen voor hun impact op duurzame ontwikkeling.”

“Maar aan die ambitie hangt een prijskaartje. Daarom hebben we het Global Standards Fund gelanceerd, als een mechanisme om de GRI-standaarden te versterken, gebaseerd op het onafhankelijkheid en het multistakeholderproces.”

“Ik heb er vertrouwen in dat PwC de eerste van velen zal zijn die zich committeert aan het nieuwe fonds. mWe verwachten in de komende maanden nog meer supporters aan te kondigen. "

Gerelateerde artikelen