PwC wil meer duidelijkheid over btw-gevolgen decentralisatie zorg

PwC roept het ministerie van Financiën op om een besluit te publiceren waarin ten aanzien van de volledige problematiek rond decentralisatie van zorg duidelijkheid wordt gegeven over de btw-gevolgen.

De onlangs gepubliceerde ‘informatiekaart – btw en  WMO/Jeugdhulp’, is volgens PwC nuttig en een goede stap, maar biedt de betrokken partijen onvoldoende zekerheid. Op belangrijke punten rond de decentralisaties in de zorg bestaat volgens PwC nog steeds onduidelijkheid:

• Is de dienstverlening van een wijkverpleegkundige die bestaat uit niet-toewijsbare zorg (segment 2-wijkverpleging) btw-vrijgesteld of niet?
• Wat zijn de btw-gevolgen van het inrichten van wijkteams? Nog steeds is onduidelijk wanneer een wijkteam zelfstandig btw-ondernemer wordt en wat de gevolgen zijn als een wijkteam al dan niet btw-ondernemer is.
• Als één instelling bij ketenzorg het voortouw neemt en naast zorg ook de coördinatie op zich neemt, is dan sprake van één btw-vrijgestelde dienst of van meerdere diensten waarvan sommige btw-belast zijn?

Gerelateerde artikelen