PwC wijst accountant Brian Cullinan aan als schuldige Oscardebacle

PwC heeft accountant Brian Cullinan aangewezen als schuldige bij het Oscardebacle zondagavond. Hij gaf de verkeerde envelop aan acteur Warren Beatty en hij hield zich niet aan het protocol wat in werking had moeten treden bij een dergelijke fout.

Dit zegt PwC in een verklaring.

The Wall Street Journal publiceerde maandag een artikel waaruit bleek dat Cullinan even voor het moment dat hij de envelop moest geven nog een tweet verstuurde met een foto van actrice Emma Stone backstage. De foto werd later verwijderd. Volgens entertainmentsite TMZ was de accountant tijdens de hele ceremonie zelfs als "een gek" aan het twitteren.

Merkendeskundigen zeggen tegen persbureau Reuters dat het nog jaren kan duren voor dat PwC deze blunder te boven komt. “Iemand de juiste envelop geven is geen hogere wiskunde", aldus marketing professor Tim Calkins.

De organisatie achter de Academy Awards beraadt zich over stappen die genomen moeten worden om in de toekomst dergelijke blunders te voorkomen. Volgens persbureau Bloomberg kan het miljoenen dollars aan inkomsten uitmaken of een film wel of geen Oscar wint.

Lees ook:

Gerelateerde artikelen