PwC UK zet het mes opnieuw in de arbeidsvoorwaarden

Steeds meer jonge consultants krijgen slechte prestatiebeoordelingen.

De Britse landenfirma van PwC heeft zijn 26.000 Britse medewerkers een versobering van de arbeidsvoorwaarden in het vooruitzicht gesteld. Bonussen worden omlaag geschroefd, loonstijgingen gaan minder snel en de vrijdag wordt deze zomer weer een complete werkdag.

  • PwC UK snijdt dieper in de arbeidsvoorwaarden omdat de markt tegen blijft zitten
  • Vorig jaar schroefde het bedrijf ook al de loonsverhoging terug
  • Jonge consultants kunnen steeds minder vaak rekenen op loonsverhoging

De maatregelen zijn volgens PwC nodig vanwege uitdagende marktomstandigheden, zoals het bedrijf het omschrijft.

Dit is het tweede jaar op rij waarin het personeel teleurstellende loonupdates heeft ontvangen en een waarschuwing over een verlaging van de loonsverhogingen en bonussen. In 2022 was de gemiddelde loonsverhoging bij het bedrijf nog negen procent. Vorig jaar was dat gedaald naar zes procent en dit jaar komt er drie procent bij.

De klappen vallen vooral bij de jonge instromers, waarvoor de lonen bevroren zijn. Steeds meer junioren krijgen negatieve prestatiebeoordelingen, waardoor ze geen loonsverhogingen krijgen. Dat steekt volgens de Financial Times schril af bij advocatenkantoren in het land, waar de lonen nog steeds fors omhooggaan voor junior advocaten.

PwC probeert al wat langer de loonkosten te drukken, onder andere door medewerkers aan te moedigen te vertrekken tegen gunstige vertrekregelingen.

Vrouwen gepasseerd bij aanstelling nieuwe baas PwC UK

Gerelateerde artikelen