PwC publiceert roadmap voor geïntegreerde verslaggeving

PwC heeft de handleiding Implementing Integrated Reporting gepubliceerd voor iedereen die een meer holistisch business management systeem of integrated reporting wil implementeren. Management teams die deze reis willen gaan maken, vinden in deze handleiding praktisch advies om te volgen.

Geïntegreerde verslaggeving is de wijze waarop de bredere value drivers van een organisatie intern gemanaged worden en vervolgens worden gecommuniceerd naar investeerders en andere belanghebbenden. Het gaat om een verbreding van de focus ten opzichte van traditionele modellen, die vooral kijken naar de financiële en vervaardigde middelen.

‘Het gaat daarnaast om een meer verbonden aanpak, dat wil zeggen om te begrijpen hoe de andere middelen die een organisatie gebruikt (bijvoorbeeld, menselijke, sociale en relationele en natuurlijke middelen) op elkaar reageren en de financiële middelen beïnvloeden. Dit vereist een toekomstgerichte houding waar al deze samenhangende factoren worden benaderd op strategisch niveau. Dus met ‘geïntegreerde verslaggeving’ bedoelen we zowel de interne bedrijfsvoering (soms aangeduid met geïntegreerd denken) en de het externe periodieke rapport,’ aldus PwC.

• Implementing Integrated Reporting

Gerelateerde artikelen