PwC nieuwe accountant FIFA

Wereldvoetbalbond FIFA heeft PwC Zwitserland benoemd tot nieuwe controlerend accountant. FIFA moest op zoek naar een nieuwe accountant, nadat KPMG drie maanden geleden het bijltje erbij neergooide.

In juni werd duidelijk dat KPMG zou stoppen als controlerend accountant van de wereldvoetbalbond, omdat de nieuwe top van FIFA niet serieus genoeg zou omgaan met de hervorming van de organisatie in de nasleep van het corruptieonderzoek.

FIFA laat vandaag weten dat de benoeming van PwC het resultaat is van “een grondig, transparant en open selectieproces”. Meerdere accountantskantoren waren in de race om de nieuwe accountant van FIFA te worden. De ontvangen offertes zijn beoordeeld door experts binnen de FIFA die hun voorstel deden aan het Bureau of the FIFA Council, in overleg met de voorzitter en vice-voorzitter van de Audit and Compliance Committee.

PwC’s benoeming geldt in eerste instantie tot het volgende FIFA Congres dat in mei 2017 wordt gehouden. Het Congres zal dan besluiten over de benoeming van de externe accountant voor een periode van drie jaar.

Gerelateerde artikelen