PwC niet langer de grootste

PwC Global heeft in boekjaar 2016 de inkomsten met 7% zien groeien naar $35,9 miljard. Toch raakt PwC wereldwijd de nr. 1-positie kwijt aan Deloitte. Die firma boekte het afgelopen jaar een recordomzet van $36,8 miljard, zo werd vorige maand bekend.

Deloitte en PwC zijn de afgelopen jaren verwikkeld in een nek-aan-nekrace wie qua inkomsten ’s werelds grootste is. Vorig jaar wist PwC deze koppositie te pakken, nadat in de twee jaar daarvoor Deloitte de meeste omzet behaalde.

De inkomsten van PwC namen toe in alle service lines en in alle regio’s waar de firma actief is. Assurance groeide met 6% naar $15,3 miljard. De inkomsten van Advisory namen met 8% toe tot $11,5 miljard. De Tax-tak van PwC pluste met 7% naar $9,1 miljard.

China en India gaven PwC in Azië een flinke boost. In die regio namen de inkomsten met 10% toe. De regio North America and the Caribbean pluste met 8% en in de regio South and Central America stegen de inkomsten met 9%. Central and Eastern Europe groeide met 10% en Western Europe moest het met een groei van 6% doen.

PwC trok in het afgelopen boekjaar wereldwijd 58.081 nieuwe medewerkers aan. Het totale personeelsbestand groeide met 7% tot 223.000. Er werden 665 nieuwe partners aangesteld, waarvan 27% vrouw.

Lees ook:

Gerelateerde artikelen