PwC lanceert app in strijd tegen CO2-uitstoot 

Medewerkers krijgen inzicht in verkleinen eigen CO2-footprint.

Vandaag lanceert PwC een CO2-dashboard om de CO2-voetafdruk van haar dienstverlening te monitoren. Dit moet bijdragen aan PwC’s doelstelling om in 2030 CO2-neutraal te zijn. 

De Environmental Footprint Insights-tool helpt Nederlandse medewerkers en management om management en medewerkers van PwC om inzicht te krijgen in de gevolgen voor het milieu en de kosten van bepaald reisgedrag. Daarmee kunnen zij betere afwegingen maken over hoe zij reizen.

Uit onderzoek onder PwC-medewerkers niet weten wat hun eigen CO2-footprint is. Alternatieven voor de auto, zoals de trein, vinden ze vaak ongemakkelijk of tijdrovend. Meer inzicht in de gevolgen van hun reisgedrag kan inspireren om milieubewuster te reizen, zo hoopt PwC.

Renate de Lange-Snijders, lid van de raad van bestuur van PwC Nederland: “Het afgelopen jaar heeft iedere thuiswerker een nieuwe manier van werken ervaren en is de manier waarop we aankijken tegen zakelijk reizen veranderd.”

“Eén van de positieve gevolgen hiervan is de vermindering van onze gezamenlijke CO2-uitstoot veroorzaakt door zakelijke reisbewegingen. Laten we die ontwikkeling, ook als we straks weer vaker naar kantoor en naar onze klanten reizen, met elkaar blijven vasthouden. En het CO2-dashboard gaat ons daarbij helpen.”

PwC gaat de Environmental Footprint Insights-tool ook bij klanten onder de aandacht brengen.

Gerelateerde artikelen