PwC en KPMG ruilen in UK grote controleklanten

Een opvallend staaltje van accountantsroulatie in de praktijk vandaag in het Verenigd Koninkrijk. Rolls Royce neemt afscheid van KPMG als controlerend accountant en gaat nu met PwC in zee. Verzekeraar Legal and General doet het omgekeerde en verruilt KPMG voor PwC als extern accountant.

Rolls Royce heeft besloten na 16 jaar niet langer gebruik te maken van de diensten van KPMG. PwC wordt aangesteld als controlerend accountant voor boekjaar 2018. Met de jaarlijkse audit was in 2015 een fee gemoeid van £5,9 miljoen. KPMG was de accountant van Rolls Royce sinds 1990. Het accountantskantoor werd dit keer niet uitgenodigd om mee te doen aan de tender omdat Britse en EU-regelgeving Rolls Royce dwingen om in ieder geval per 2020 van accountantskantoor te wisselen.

KPMG weet met Legal and General echter een andere grote controleklant binnen te halen die voorheen in de portefeuille van PwC zat. Ook PwC is in dit geval niet uitgenodigd om aan de nieuwe tender mee te doen. PwC neemt de controle van de jaarrekening van 2017 nog voor zijn rekening. Daarna neemt KPMG het over. PwC was sinds 1985 de extern accountant van Legal and General.

Gerelateerde artikelen