PwC en Google innoveren kantoorwerk

Derde Innovation Lab opgericht in Belfast.
Vandaag opent in Belfast het Innovation Lab, een gezamenlijk initiatief van PwC en Google. Eerder werden dergelijke laboratoria al in gebruik genomen in New York en Sydney – het doel is om in nauwe samenwerking met high tech bedrijven nieuwe manieren van werken mogelijk te maken. 
 
Op nauwelijks 150 km van Dublin, waar Google zijn Europese hoofdkantoor heeft, is het lab een nieuwe uitbreiding van het PwC-kantoor in Belfast, waar al meer dan 1300 mensen werken. Voor PwC is de nauwe samenwerking met Google een van de manieren, waarop de organisatie denkt technologie in te zetten om verdere groei en ontwikkeling mogelijk te maken. “Technologie heeft de laatste jaren ons leven drastisch veranderd – maar hoe hard we ook ons best deden, eigenlijk is er weinig veranderd in ons dagelijks werk. Terwijl het toch mogelijk is om ook op kantoor beter en effectiever samen te werken, in plaats van alleen functionele silo’s te optimaliseren. De tools zijn er, maar de processen zijn hetzelfde gebleven. ”
Paul Terrington, PwC regional chairman in Noord Ierland: “Het besluit om dit Innovation Lab in Belfast te ontwikkelen is een enorme steun in de rug voor Noord Ierland.”
 
Toevallig of niet, vandaag werd bekend dat Noord Ierland de vennootschapsbelasting verlaagt van (de Britse) 20% naar 12,5%. Slechts een derde van het Noord Ierse BNP wordt gecreëerd door private partijen, en de lokale overheid wil investeren in het land net zo aantrekkelijk maken als bij de onafhankelijke buren. 
 
Gerelateerde artikelen