Prof. dr. Frank Verbeeten aangesteld als Honorary Professor IMA

Het Institute of Management Accountants (IMA), de associatie van controllers, management accountants en financiële professionals, kondigt vandaag aan dat Prof. dr. Frank Verbeeten is benoemd tot Honorary Professor Management Accounting voor het IMA in Europa.

Professor Verbeeten, tevens hoogleraar Accounting aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Universiteit van Amsterdam (UvA), is de eerste Nederlander die deze functie bekleedt.

Als Honorary Professor zal Verbeeten zich inzetten voor verdere groei van het IMA in Nederland en de rest van Europa. Een van de aandachtsgebieden daarbij is de invloed van technologie op de finance functie. Dit sluit aan bij opleiding tot Certified Management Accountant (CMA), waarbij ontwikkelingen zoals automatisering, kunstmatige intelligentie (AI) en blockchain onderdeel van het curriculum zijn.  Het is een gedeelde ambitie om professionals te helpen bij het ontwikkelen van hun strategische capaciteiten om betere beslissingen te kunnen nemen op basis van gegevens die worden verzameld door geautomatiseerde processen.

“Ik vind de uitwisseling tussen theorie en praktijk ontzettend belangrijk, zeker in een tijdperk waar technologie zo snel verandert”, aldus professor Verbeeten. “De opleiding tot Certified Management Accountant is er op ingericht om controllers, management accountants en financiële professionals niet alleen klaar te stomen voor de huidige technologische ontwikkelingen, maar om ook in de toekomst de kansen vanuit de finance functie als breed strategisch business partner te benutten.”

“We zijn buitengewoon trots op deze samenwerking met professor Verbeeten”, zegt Alain Mulder, manager IMA Benelux. “Met zijn onderzoeksexpertise, onderwijservaring en staat van dienst in het bedrijfsleven levert hij een waardevolle bijdrage aan niet alleen het IMA, maar aan het vak van management accounting in zijn geheel.”

De aanstelling van professor Verbeeten als Honorary Professor valt samen met de groei-aankondiging dat zich wereldwijd meer dan 100.000 finance professionals bij het Institute of Management Accountants hebben aangesloten. In het afgelopen jaar steeg het totale aantal kandidaten voor de CMA-examens met 75 procent.