Private-lease groeimotor autoleasebranche

De private-lease is de groeimotor van de autoleasebranche, concludeert Graydon in de jongste 'Graydon Insights'-sectoranalyse. Aan de hand van infographics met data, inzichten en analyses maakt de bedrijfsinformatiespecialist de belangrijkste ontwikkelingen voor de sector (visueel) inzichtelijk.

"De autoleasebranche is nog steeds een groeiende markt. De zakelijke lease zorgt voor stabiliteit, de groei wordt vooral veroorzaakt door de private-lease", zegt Heidi Bochove, accountmanager van Graydon. "De groei in dit segment zet zich de komende tijd stevig door."

In omvang groeit de branche minder hard dan een jaar geleden. Dat komt vooral door de korte opleving in aanloop naar de wijziging van de fiscale bijtelling dit jaar. De solvabiliteit binnen de branche neemt toe, echter minder hard dan in het totale bedrijfsleven. De komst van mobiliteitsbudgetten en het versoberen van leaseregelingen liggen hieraan ten grondslag. Graydon’s groeiprognose voor de branche is dan ook iets lager dan voor de benchmark, namelijk een verwachte groei bij 28% van alle autoleasebedrijven. (versus 30% in heel NL).

Gerelateerde artikelen