President Algemene Rekenkamer vertrekt

Saskia J. Stuiveling vertrekt per 1 juni 2015 als lid en tevens president van de Algemene Rekenkamer. Zij stopt per 1 juni, omdat zij dan 70 jaar is geworden. Kees Vendrik neemt haar taak tijdelijk over. Stuiveling is president sinds 1999 en lid van het college sinds 1984. De Algemene Rekenkamer begint op 5 maart met de werving van een nieuw collegelid. Het college van de Algemene Rekenkamer bestaat uit drie leden, op dit moment Saskia Stuiveling, Kees Vendrik en Arno Visser, zo meldt NOS.nl.

Benoeming van een lid
Eerst stelt de Algemene Rekenkamer zelf een aanbevelingslijst van ten hoogste zes personen op ten behoeve van de Tweede Kamer. Waarna de Tweede Kamer een aanbevelingslijst opstelt van drie personen. Vervolgens doet de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) op basis van deze voordracht een voordracht voor benoeming door het kabinet. Bij Koninklijk Besluit wordt een lid van de Algemene Rekenkamer voor het leven (leeftijdsgrens 70 jaar) benoemd.

Vaste opvolging 
Pas als het college weer voltallig is, kan overgegaan worden tot de opvolging van Stuiveling als president door een van de drie leden. De Algemene Rekenkamer verwacht dat dit rond in september 2015 aan de orde is.

Gerelateerde artikelen