PKIsigning past documentsoftware aan voor EU-regelgeving

Digitaal ondertekenen voortaan in lijn met de Europese eIDAS-verordening.

PKIsigning voert op 1 februari een software-update door die zowel het digitaal ondertekenen als het veilig delen van documenten verbetert. Het nieuwe platform is een antwoord op de groeiende behoeften van gebruikers en de komst van nieuwe wet- en regelgeving in de vorm van eIDAS (Electronic Identities And Trust Services).

PKIsigning heeft het afgelopen jaar gewerkt aan een complete herbouw van de ‘journey’ rond digitaal ondertekenen. Ook heeft PKIsigning een workflow-functionaliteit ontwikkeld voor documentafwikkeling. Hierin worden allerlei complexe ondertekenscenario’s ondersteund, zoals meervoudige ondertekening op meerdere documenten en bijvoorbeeld goedkeuring op bijlagen.

Een belangrijke toevoeging aan het nieuwe platform is de uitgebreide mogelijkheid voor het veilig delen van documenten. Gebruikers delen nu nog eenvoudiger documenten, ook als er geen ondertekening vereist is. 

Met de introductie en de functionaliteit van het nieuwe platform wordt ook ingespeeld op een aantal juridische ontwikkelingen en de komst van een herziene Europese verordening. De functionaliteit is toegevoegd om ondertekenaars expliciet in te laten stemmen met bijlagen, zoals voorwaarden. Daarnaast kan binnenkort in het platform ook gekozen worden voor het gewenste betrouwbaarheidsniveau waarop de wederpartij de ondertekening voltooit. Dat is relevant in sectoren waarin specifieke eisen worden gesteld aan deze betrouwbaarheidsniveaus.

Tot slot is het platform voorbereid op de herziene eIDAS-verordening waar lidstaten binnenkort mee te maken krijgen. eIDAS is een EU-verordening die een reeks normen vaststelt voor elektronische identificatie en vertrouwensdiensten voor elektronische transacties in de Europese interne markt.