Pilot Fink van start

Op 16 september is de pilot Fink (Financieringslink) van start gegaan. Tijdens een bijeenkomst in de Jaarbeurs in Utrecht hebben de diverse pilotdeelnemers een intentieverklaring getekend, waarmee ze aangeven zich in te zullen spannen om de pilot tot een succes te maken. Fink is een online portaal waarmee midden- en kleinbedrijven snel en gemakkelijk inzicht kunnen krijgen in hun financieringskansen bij meerdere financiers.

Met het online portaal van Fink ziet de ondernemer bij welke financiers hij  in aanmerking komt voor financiering. Dit doet de ondernemer door een aanvraag te versturen naar meerdere financiers.

De pilotfase duurt tot maart 2016. Tijdens deze pilotfase is er een online portaal beschikbaar waar kleine en middelgrote bedrijven snel kunnen verkennen bij welke aangesloten financier (Qredits, Ecart, Symbid, PPM-Oost, Zencap, Trefi, Samenwerkende kredietunies, Npex, Kapitaal op Maat) zij mogelijk in aanmerking komen voor financiering.

Daarbij spelen intermediairs als accountants- en administratiekantoren een belangrijke rol, omdat zij vaak het eerste aanspreekpunt voor de ondernemer zijn. Reden waarom NBA, NOAB, MKB-kredietcoach, 216 accountants, KUBUS, KIBO en VDG-accountants, Kredietpaspoort en Credion meedoen aan de pilot. 

Omdat Fink gebruikt maakt van een gegevensset leveren ondernemers maar één keer alle gegevens aan voor deze verkenning. Hierna weten ondernemers bij welke financiers ze kans maken op financiering.
 
Een belangrijke meerwaarde van Fink is dan ook de efficiëntieslag die wordt gemaakt. Een ondernemer levert de financiële informatie over zijn bedrijf en zijn plannen gestandaardiseerd aan, waardoor financiers direct zien hoe een bedrijf er voor staat. Andersom is het voor een ondernemer snel duidelijk bij welke financier hij kans maakt en bij welke niet.

Gerelateerde artikelen