Philips heeft meest transparante verslag

Philips heeft de meest transparante MVO-verslaglegging in Nederland. Dit blijkt uit de Transparantiebenchmark 2021 van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en de NBA.

Philips is met een score van 89,5 procent lijstaanvoerder van de Transparantiebenchmark 2021. Ten aanzien van het rapporteren over klimaatrisico’s scoort Philips bovendien bovengemiddeld goed. Het bedrijf heeft gisteren voor deze prestaties de Kristalprijs gekregen. 

ABN-AMRO eindigde op de tweede plek met een score van 89,3 procent en Alliander werd derde op de ranglijst met een score van 88,9 procent. In 2018 mocht Philips de Kristalprijs (met PLUS op een gedeelde eerste plaats) ook al in ontvangst nemen op het jurythema ketentransparantie en verantwoordelijkheid. 

De 11e editie van de jaarlijkse Kristalprijsuitreiking vond dit keer plaats in de Prodentfabriek in Amersfoort, waaraan deelnemers van de Transparantiebenchmark 2021 en andere geïnteresseerden online deelnamen. 

De Transparantiebenchmark wordt tweejaarlijks uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Hiermee wordt bij de 500 grootste Nederlandse bedrijven in kaart gebracht hoe transparant zij in hun verslaglegging zijn over hun MVO-beleid en -activiteiten. 

De scores van alle deelnemende organisaties worden vastgelegd in de Transparantieladder in het juryrapport van de Transparantiebenchmark 2021.