Petra van Hoeken nieuwe CRO Rabobank

Rabobank draagt Petra van Hoeken voor als nieuwe Chief Risk Officer (CRO)en lid van de raad van bestuur. Eerder zou Carin Gorter RA de baan krijgen, maar zij besloot op het laatste moment dat die bij nader inzien toch niet bij haar past.

Van Hoeken brengt volgens Rabobank veel ervaring mee op het gebied van risicomanagement. Zij is momenteel risicodirecteur bij de Haagse bank NIBC en werkte eerder voor Royal Bank of Scotland (RBS) en ABN AMRO. Haar benoeming moet nog worden voorgelegd aan toezichthouders en de ondernemingsraad.

De functie van risicodirecteur is nieuw bij Rabobank. Eerder viel de portefeuille risicomanagement onder het takenpakket van de financieel directeur, maar toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) drong aan op een splitsing. Daarom komen twee nieuwe bestuurders in plaats van Bert Bruggink, die eind vorig jaar vertrok.

De nieuwe financiële topman Bas Brouwers begon al op 1 januari. Hij was afkomstig van ING Nederland. De verantwoordelijkheid voor het risicobeleid ligt tijdelijk in handen van bestuursvoorzitter Wiebe Draijer. Wanneer Van Hoeken het stokje van hem overneemt, is nog niet bekend. Wie haar opvolgt bij NIBC evenmin.

Gerelateerde artikelen