Pensioendashboard AWVN ontsluit alle pensioendata werkgevers

Informatie van negentig pensioenfondsen op een rij.

Werkgeversvereniging AWVN heeft het pensioendashboard gelanceerd. Hier zijn alle cijfers en afspraken in te zien uit nieuwe pensioenregelingen en transitieplannen. 

Het is de eerste omgeving waar deze data op één plek inzichtelijk zijn gemaakt. De data zijn afkomstig uit gepubliceerde transitieplannen en onderhandelingsresultaten. In plaats van honderden pagina’s door te spitten, kunnen alle cijfers en afspraken nu in één overzicht bekeken worden.

Het pensioendashboard geeft inzicht in de hoofdpunten van de pensioenregelingen van ongeveer negentig pensioenfondsen. Dit komt neer op circa zestig procent van alle actieve deelnemers aan pensioenregelingen. 

Het pensioendashboard wordt steeds aangevuld met data uit nieuw gepubliceerde transitieplannen en onderhandelingsresultaten. Bijvoorbeeld in de hoogte van de totale premie die sociale partners besteden aan de arbeidsvoorwaarde pensioen. Ook is te zien voor welke type pensioenregeling andere werkgevers kiezen. De helpdesk is toegankelijk voor leden van de AWVN.

 

Gerelateerde artikelen