Penningmeester plundert kas Roermondse parochie

Uit de kas van de parochie van de Heilige Christoffel en Heilige Geest in Roermond is 750.000 euro verduisterd. De kas is leeg; de penningmeester op staande voet ontslagen, liet deken Rob Merkx van de parochie maandag weten. Het kerkbestuur heeft aangifte gedaan.

De penningmeester biechtte de diefstal zelf op. Naar eigen zeggen zou hij het slachtoffer zijn geworden van internetcriminaliteit. ‘Waar het geld heen is, weten we niet’, zei Merkx. Nu al het geld weg is, kunnen de energiekosten niet meer betaald worden. De parochie kan in noodgevallen geld lenen bij naburige kerkbesturen en het bisdom. ‘Maar dat moet natuurlijk wel terugbetaald worden’, zei de deken. ‘Een bedrijf zou onder deze omstandigheden failliet zijn gegaan. Maar wij zijn een parochie. Dat ligt anders. Wij kunnen een beroep doen op andere parochies en op de kerkgangers.’

De penningmeester heeft zelf in het bijzijn van de deken de politie gebeld. Het kerkbestuur vindt dat de penningmeester ‘op zeer grove wijze misbruik heeft gemaakt van het vertrouwen dat in hem gesteld werd’.

 

(ANP)

Gerelateerde artikelen