PE-erkenning van NBA voor CaseWare-trainingen

Het Learning Centre van CaseWare Nederland in Apeldoorn is opnieuw voor drie jaar erkend als opleidingsinstelling voor permanente educatie (PE) van accountants. Door de erkenning kunnen accountants de uren die zij besteden aan het volgen van softwaretrainingen van CaseWare, inzetten voor hun permanente educatie.

Daardoor leren ze niet alleen CaseWare optimaal te gebruiken maar voldoen ze tegelijkertijd aan de verplichtingen voor het op peil houden van de vakbekwaamheid. 

Het CaseWare Learning Center werd in 2007 ingericht in het CaseWarekantoor in Apeldoorn. Hier worden wekelijks beginners- en gevorderdencursussen georganiseerd voor gebruikers van CaseWare-applicaties. Het gaat onder meer om de jaarrekeningsoftware Financials, de Samenstel Manager en de Controle Manager. Ook zijn er gerichte cursussen voor applicatiebeheerders.

De NBA verleende drie jaar geleden ook al een certificaat aan het CaseWare Learning Centre. Deze erkenning is nu verlengd. Om te toetsen of het Learning Centre nog steeds voldoet aan de strenge erkenningseisen, werd in augustus 2017 een vervolgaudit uitgevoerd. Dit gebeurde door Cedeo, de certificerende instantie op het terrein van Human Resource Improvement. Tijdens de audit werd gekeken naar de tevredenheid van de cursisten, de opzet van de cursus, de inhoud van het cursusmateriaal, de communicatie rondom de cursus en de wijze van evalueren. Uit het auditrapport blijkt dat honderd procent van de deelnemers tevreden tot zeer tevreden is over de CaseWare-opleidingen. De cursisten zijn vooral positief over het programma, het opleidingsmateriaal, de oefenstof en de accommodatie. De deskundigheid van de docenten en de manier hoe CaseWare de trainingen tot uitvoering brengt scoren zelfs de hoogst mogelijke score. Daarnaast concludeert een grote meerderheid van de cursisten dat het geleerde uitstekend toepasbaar is in de beroepspraktijk. Naast de deelnemerstevredenheid heeft Cedeo ook kritisch gekeken naar de didactische visie van het CaseWare Learning Centre, de administratieve organisatie en de mate waarin trainingen kunnen worden afgestemd op de specifieke behoeften van cursisten. Deze zaken blijken allemaal in orde.