Overzicht WOZ-waarden van alle gemeenten

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten heeft een overzicht gemaakt waarin per gemeente staat hoe de WOZ-waarde van woningen opgevraagd kan worden.

De WOZ-waarde van woningen is sinds 1 oktober 2016 in alle gemeenten openbaar. De mogelijkheden om de WOZ-waarden te bekijken, verschillen echter per gemeente. In het overzicht zijn alle 388 gemeenten te vinden met ofwel een link naar het WOZ-waardeloket ofwel een alternatieve website waar deze informatie is te vinden. Bij een klein aantal gemeenten wordt verwezen naar een e-mailadres: bij die gemeenten kan de WOZ-waarde van woningen alleen per email of via het algemene telefoonnummer opgevraagd worden.

Het is de bedoeling dat in de toekomst de WOZ-waarde van alle woningen in Nederland opgevraagd kan worden via het WOZ-waardeloket. Op dit moment zijn echter nog niet alle gemeenten aangesloten op de database waarin deze gegevens staan (de Landelijke Voorziening WOZ). Daarom verstrekken sommige gemeenten deze informatie nog op een andere manier.

Gerelateerde artikelen