Oud-CEO Deloitte Roger Dassen wordt CFO ASML

Chipmachinemaker ASML – dat vandaag zeer positieve jaarcijfers presenteert (2,1 miljard euro netto omzet) – benoemt Roger Dassen tot CFO.

De benoeming is in afwachting van de algemene aandeelhoudersvergadering op 25 april 2018. Dassen (52) volgt Wolfgang Nickl op die het bedrijf eind april zal verlaten. 

Dassen is een bekende person in de accountancy. Eerst als coming man en jongste partner bij Deloitte, later als dito hoogleraar en als veelvuldig spreker en auteur. Publieke bekendheid verwierf hij in 2003 door de jaarrekening van Ahold niet goed te keuren. Twee jaar later werd hij bestuursvoorzitter van Deloitte Nederland, totdat hij in 2011 werd benoemd tot global managing director Clients, Services and Talent binnen het wereldwijde Executive Committee van Deloitte.

Sinds 2011 houdt hij zich als global vice chairman Executive Board, Risk, Regulatory and Public Policy bezig “met alles wat met risico's te maken heeft, met de contacten met regulators en met de visie vanuit Deloitte op allerlei publieke zaken.”

Dassen zal beginnen bij ASML op 1 juni 2018.