Opleiding tot Verzekeringscoach voor accountants

MoneyView en Full•Finance Opleidingen starten de opleiding tot Verzekeringscoach voor accountants. Deze opleiding stelt accountants in staat om gebruik te maken van de kennis en technieken van MoneyView. Op deze wijze kunnen accountants hun klanten beter begeleiden bij het samenstellen van een verzekeringsportefeuille.

De Verzekeringscoach is een accountant die zijn klanten begeleidt en coacht bij het samenstellen en onderhouden van hun verzekeringsportefeuille. Deze portefeuille bestaat uit producten die gericht zijn op het afdekken van risico’s van de ondernemer als persoon, en van de onderneming. De Verzekeringscoach heeft een basisopleiding genoten en kan zich verder specialiseren in complexere producten, waaronder bedrijfsschadeverzekeringen.

 

De Verzekeringscoach begeleidt en coacht de ondernemer. Dat betekent dat hij objectief en onafhankelijk is ten opzichte van de verschillende verzekeringsproducten. Door gebruik te maken van de informatie en tools waarover MoneyView beschikt zorgt hij ervoor dat de ondernemer op de hoogte is van de risico’s en de mogelijkheden om deze af te dekken.

 

De Verzekeringscoch adviseert hierbij nimmer om een specifiek product van een bepaalde verzekeraar aan te schaffen. Ook bemiddeling van financiële producten is uitgesloten. In dit opzicht is de Verzekeringscoach volledig onafhankelijk.

 

Begin dit jaar heeft een pilot met een aantal accountantskantoren belangrijke input geleverd voor deze opleiding. De eerste opleidingsronde gaat van start in juni 2017. Voor de opleidingsronde in september 2017 kan nu worden ingeschreven.

Gerelateerde artikelen