Op Prinsjesdag voortgangsrapportage over belasten van werkelijk rendement op vermogen

De Tweede Kamer ontvangt op Prinsjesdag een voortgangsrapportage over het onderzoek naar het belasten van werkelijk rendement op vermogen dat staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën laat uitvoeren door ambtenaren van de Belastingdienst.

Dat zegt de staatssecretaris in een Kamerbrief waarin hij vragen beantwoordt over  de uitvoering van de motie over belasten van het werkelijk rendement op vermogen.

Wiebes noemt het “onontbeerlijk” om eerst een goed beeld te hebben van de verschillende aspecten die hierbij van belang zijn alvorens er keuzes kunnen worden gemaakt. “Op Prinsjesdag dit jaar ontvangt u een voortgangsrapportage van dit onderzoek. Daarna kunnen we met elkaar het gesprek aan over de te nemen stappen,” aldus de staatssecretaris.

Hoeveel ambtenaren van de fiscus momenteel bezig zijn met het onderzoek weet Wiebes niet exact. “Het is niet te zeggen hoeveel fte’s hier precies mee bezig zijn. Verschillende ambtenaren van het Ministerie van Financiën en de Belastingdienst houden zich op dit moment bezig met het onderzoek, waarvan een deel dagelijks.”

 Antwoorden Kamervragen rendement op vermogen

Gerelateerde artikelen