Online vragenlijst vult beroepsprofiel accountant in

Hulpmiddel voor accountants die tobben over eisen beroepsscholing.

Beroepsvereniging NBA heeft een vragenlijst online gezet die accountants helpt om hun permanente educatie te realiseren. Een ingevulde vragenlijst geeft binnen een uur een rapportage over hun huidige beroepsprofiel, hun huidige competenties en hun toekomstig beroepsprofiel.

Sinds begin dit jaar hebben heeft elke accountant deze informatie nodig om een persoonlijk PE-portfolio samen te stellen. Dat is een verplicht dossier om de eigen beroepsscholing vorm en inhoud te geven. In het PE-portfolio omschrijven accountants hun leerdoelen en geven ze inzicht in hun leeractiviteiten, hun leerresultaten en hun persoonlijke reflectie daarop.

Het rapport dat volgt op de ingevulde vragenlijst is de uitkomst van de analyse toegespitst op iemands specifieke situatie. Het geeft een indruk van de competenties waar een accountant aan kan werken om het eigen beroepsprofiel aan te passen.

De vragenlijst voor de zelfevaluatie is bestemd voor openbaar accountants, interne accountants en overheidsaccountants. Die kunnen deze zelfevaluatie invullen via de website van de NBA. De rapportage blijft drie weken voor download beschikbaar. Daarna wordt het rapport vernietigd.