Onderzoek naar subsidiefraude ESF

Dinsdag heeft de FIOD drie doorzoekingen verricht in Almere. De doorzoekingen vonden plaats in het kader van een strafrechtelijk onderzoek naar mogelijke subsidiefraude met het Europees Sociaal Fonds (hierna ESF) vanaf 2010 tot heden. Tijdens de doorzoekingen is administratie in beslag genomen. Er is een aanhouding verricht.

Het onderzoek richt zich op de bestuurder tevens directeur-grootaandeelhouder van een organisatieadviesbureau en een stichting ter bevordering van innovatie en kennis en een medeverdachte. De verdenking is dat er valse facturen werden opgemaakt ter verantwoording aan het Agentschap SZW over verkregen subsidie uit het ESF.

Om deze subsidie te verkrijgen moet worden aangetoond dat er voor een bepaald bedrag advieswerkzaamheden zijn besteed. Om aan dit bedrag te komen zijn door de stichting vermoedelijk valse facturen opgemaakt.

Het ESF is een programma dat bedoeld is om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt sneller aan het werk te helpen. ESF wordt onder meer ingezet om de jeugdwerkloosheid te bestrijden, om langdurig werklozen aan het werkt te helpen en om leerlingen van het speciaal onderwijs op weg te helpen naar de arbeidsmarkt.

(OM)

Gerelateerde artikelen