Onderzoek naar accountantskosten woningcorporaties

Aedes en de Vereniging van Toezichthouders in Woningcorporaties (VTW) ontvangen van leden signalen dat hun accountantskosten fors stijgen, dat een aantal accountantskantoren zich terugtrekken uit de corporatiesector en dat het lastig is een kantoor te vinden. Corporaties ervaren vergelijkbare problemen met het verzekeren van vastgoed. Aedes en VTW doen daarom een onderzoek onder hun leden.

Aedes vraagt haar leden om een online vragenlijst in te vullen. Zij krijgen daarin ook de mogelijkheid suggesties te doen om de accountantskosten terug te dringen. Voorzitters van RvC-commissies ontvangen van de VTW een verzoek om hun ervaringen en suggesties te melden.

Aedes en de VTW benutten de resultaten voor het gesprek met de belangrijkste stakeholders: het ministerie van BZK, de Autoriteit woningcorporaties (Aw) en de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA).
 
Aedes heeft de link naar de vragenlijst aan leden verstuurd via haar netwerken voor controllers en voor financiële managers. De vragenlijst kan tot en met 10 februari ingevuld worden.

Gerelateerde artikelen