Onderzoek boekhouding Autonomy gestaakt

De Britse Serious Fraud Office (SFO) is het onderzoek naar de boekhouding van de Britse softwareleverancier Autonomy gestaakt. Volgens de SFO zou er onvoldoende bewijslast zijn tegen de creatieve boekhouding van de softwareleverancier
Autonomy is in 2011 overgenomen door het Amerikaanse technologiebedrijf HP. Eind 2013 moest HP ruim 8,8 miljard dollar afschrijven door, zo stelde HP, de creatieve boekhouding van Autonomy. Het SFO-onderzoek hiernaar is wegens onvoldoende bewijst stopgezet, zo bericht Dutch IT-channel. Autonomy-founder Mike Lynch, die 500 miljoen pond verdiende aan de deal met HP, spreekt van een valse beschuldiging en is opgelucht dat de SFO geen onregelmatigheden heeft gevonden in de boekhouding. 
VS
Hoewel de SFO haar onderzoek staakt, wordt de zaak verder onderzocht door het Amerikaanse ministerie van Justitie en de FBI. Zij kunnen rekenen op steun van de SFO. "Ten aanzien van andere aspecten en over de toepassing van gevestigde principes is de jurisdictie over het onderzoek overgedragen aan de Amerikaanse autoriteiten", aldus SFO.
Gerelateerde artikelen