Onderwijsaccountantsprotocol OCW/EZ 2016 gepubliceerd

De Inspectie van het Onderwijs heeft het Onderwijsaccountantsprotocol OCW/EZ 2016 gepubliceerd. Het accountantsprotocol is de schakel tussen enerzijds de wet- en regelgeving en anderzijds de uit te voeren werkzaamheden door instellingsaccountants.

Het geeft een toelichting op het te hanteren referentiekader, de controle op de jaarrekening, het onderzoek naar de bekostigingsgegevens en de gewenste accountantsproducten.

In het protocol zijn de voorbeelden van de controleverklaringen en de assurance-rapporten nog niet opgenomen, omdat hierover nog een vaktechnische afstemming plaatsvindt met de vertegenwoordigers van de NBA en een aantal accountantskantoren. De inspectie heeft toch gemeend om het bijna complete protocol beschikbaar te stellen aan het onderwijsveld, zodat hiervan alvast kennis kan worden genomen. In de tussentijd wordt verder gewerkt aan de voorbeelden van de controleverklaringen en de assurance-rapporten en als ook deze zijn verwerkt in het protocol dan wordt deze versie beschikbaar gesteld op de website van de inspectie en is tevens de bijlage bij de ministeriële regeling die wordt gepubliceerd in de Staatscourant. 

Gerelateerde artikelen