Omzet PwC 3 procent gestegen

PwC zag in het gebroken boekjaar 2016-2017 de omzet met drie procent stijgen naar 767 miljoen euro. De winst nam toe van 142,3 miljoen naar 151,2 miljoen euro.

De omzet van Assurance daalde licht naar € 299,7 miljoen (FY16: € 302 miljoen). De omzet van Tax groeide naar € 263,6 (FY16: € 251 miljoen) waarbij traditioneel fiscaal advies plaatsmaakt voor technologisch gedreven tax consulting en compliance. Advisory groeide naar € 203.7 miljoen (FY16: € 191.1 miljoen) door met name een aantal grote ‘Financial Services’-opdrachten. 

In de marktsegmenten Financial Services (+18%), Transport & Logistiek (+20%) en Technologie, Media en Telecom (+8%) was de groei het grootst.

53% van de omzet wordt gerealiseerd in het ‘Public Interest’-segment (OOB), 20% bij familiebedrijven, 15% in het ‘Private Equity’-segment en 12% in de publieke sector. 

De klanttevredenheid bleef met een waardering van 8.1 vrijwel gelijk.

Het aantal PwC’ers steeg met 213 naar 4.975 medewerkers. Circa een derde van de dit jaar benoemde nieuwe partners en directors is vrouw. Bijna 50% van de nieuwe medewerkers is vrouw. 

PwC: “In de Assurance-praktijk besteden we meer tijd aan controles en onze controledossiers. We doen dit controlewerk met 6% meer vaste collega’s dan het boekjaar ervoor. De omzet bleef stabiel. Tax richt zich steeds meer, met inschakeling van technologie, op geïntegreerde dienstverlening die de gehele cyclus afdekt – van tax strategie tot implementatie van control en compliance frameworks.”

Bij de publicatie van het jaarbericht gaf PwC aan bezig te zijn met de omvorming van de organisatie, maar snellere stappen te willen zetten. Daarmee wil het bedrijf het maatschappelijke vertrouwen in de sector herstellen. Toezichthouder AFM was afgelopen zomer nog kritisch over de nog altijd ondermaatse kwaliteit van controles van jaarcijfers.

Gerelateerde artikelen