Omzet Deloitte Nederland stijgt naar 814 miljoen

In boekjaar 2016/2017 heeft Deloitte Nederland een omzet weten te realiseren van 814 miljoen euro. Dit is een omzetgroei van 3,7 procent ten opzichte van boekjaar 2015/2016 toen de omzet 785 miljoen bedroeg.

Resultaten bedrijfsonderdelen

De omzet van Consulting steeg dit boekjaar met 9 procent tot €211,1 miljoen. Risk Advisory pluste met 12,9 procent naar €128,1 miljoen. De omzet van Tax & Legal steeg met 2,8 procent tot €190,8 miljoen. De omzet binnen Audit steeg met 2,2 procent tot  €223,9 miljoen. Financial Advisory Service (FAS) is het afgelopen jaar gedaald met 17 procent tot €58,5 miljoen. Dit is voornamelijk het gevolg van een daling van de omzet gerealiseerd door onderaannemers, voornamelijk buitenlandse Deloitte memberfirms, na voltooiing van een aantal grote internationale projecten.

Medewerkers

Het afgelopen boekjaar heeft Deloitte meer dan 1.400 professionals kunnen verwelkomen en groeide daarmee naar een organisatie met meer dan 5.400 medewerkers. Het aantal medewerkers met een achtergrond in bèta-wetenschappen, onder meer voor de innovatieve diensten als Cyber Security, Digital, AI, Blockchain en Data Analytics, is verder toegenomen.

‘Hoogste omzet in de historie’ 

“Na de sterke omzetgroei in het vorige boekjaar heeft Deloitte Nederland de positieve lijn verder doorgetrokken en met 814 miljoen euro de hoogste omzet in de historie geboekt”, aldus Peter Bommel, CEO van Deloitte Nederland. “Het afgelopen boekjaar kenmerkt zich ook door de fusie van negen Deloitte landen tot de Noord-West Europese Deloitte organisatie. Met ruim 35.000 professionals in de nieuwe Noord-West Europese firma kunnen we onze klanten nog beter bedienen, meer investeren in innovatie en in de ontwikkeling van onze medewerkers alsmede meer kwaliteit leveren in onze dienstverlening.”

Gerelateerde artikelen