OM vervolgt bedrijf voor subsidiefraude na melding accountantskantoor

Onlangs heeft een accountantskantoor een subsidiefraude gemeld bij de Financial Intelligence Unit Nederland. De constateringen van het accountantskantoor hebben rechtstreeks geleid tot een vervolging door het OM voor fraude met subsidies. De fraude door het betreffende bedrijf bleek in de tonnen te lopen.

Dit meldt FIU-Nederland in een casuïstiekbericht.
 
De externe accountant constateerde bij een boekencontrole, dat er onregelmatigheden in de administratie van het betreffende bedrijf aanwezig waren. Facturen en aangevraagde subsidies op het gebied van zogenaamde milieu-investeringsaftrek correspondeerden niet naadloos met elkaar.

Het accountantskantoor meldde conform de Wwft de bevindingen aan FIU-Nederland. Na analyse bleek, dat er vermoedelijk voor enkele tonnen door het bedrijf gefraudeerd was.
Het dossier werd overgedragen aan de FIOD, die op haar beurt gedetailleerd onderzoek verrichtte en de vermoedelijke fraude vaststelde op ruim 400.000 euro. Dit was aanleiding voor het OM om de thans lopende vervolging te starten. De constateringen van het accountantskantoor hebben rechtstreeks geleid tot een vervolging voor fraude met subsidies.

Gerelateerde artikelen