Nunes en Boer moeten budget terugbetalen

Het fractiebudget van de spookstatenleden Monica Nunes en Arie-Wim Boer moet worden terugbetaald. De financiële stukken van de Statenleden waren volgens de accountant niet op orde.
Nunes en Boer moeten wegens hun gebrekkige financiële stukken respectievelijk ruim 3.000 en 12.000 euro terugbetalen. “Ze hebben hun financiële stukken niet op orde. De accountant kon er geen positief oordeel over geven”, aldus commissaris van de Koning Johan Remkes in de Telegraaf. Volgens Remkes hebben beide Statenleden niet de vereiste financiële verantwoording afgelegd over de periode maart 2013 tot en met maart 2014. Dit ondanks het feit dat Remkes hen hier tot drie keer toe schriftelijk om heeft gevraagd. Nunes heeft voor een deel van het jaar geen beroep gedaan op het budget waardoor haar vergoeding een stuk lager uitvalt.
Terugvorderen
Boer meldt dat hij het geld niet terug kan terugbetalen door het feit dat hij persoonlijk failliet is verklaard. Dat is volgens hem ook de reden dat hij geen verantwoording heeft kunnen afleggen. “Mijn rekeningen zijn geblokkeerd dus ik kan geen afschriften overleggen”, aldus Boer. Remkes zal een juridische procedure in werking stellen om de subsidie terug te vorderen. Remkes: “Het wordt geagendeerd voor de volgende Statenvergadering. Ik heb geen reden om aan te nemen dat een meerderheid van de Statenleden niet met het voorstel instemt.”
Gerelateerde artikelen