Nooit meer betalen voor een jaarrekening

Primeur: Jortt is het eerste boekhoudprogramma dat automatisch de jaarrekening maakt.  

De jaarrekening; het stokpaardje van boekhouders en accountants, maar voor ondernemers een jaarlijks terugkerende en kostbare ergernis. De jaarrekening kost veel geld, levert altijd verouderde informatie en is vaak onbegrijpelijk voor de ondernemer. Aan deze ergernis heeft boekhoudprogramma Jortt nu definitief een einde gemaakt. Als eerste boekhoudprogramma maakt Jortt vanaf nu automatisch de jaarrekening. Binnen enkele seconden, op ieder gewenst moment, op basis van realtime informatie en zonder kosten. Oftewel; een besparing van heel veel ergernis en zomaar 1.000 euro per jaar per onderneming.

Voor een eenmanszaak (zzp), vof of maatschap is de jaarrekening niet verplicht. Wel zijn deze bedrijven verplicht een printbare versie van de begin- en eindbalans en de winst- en verliesrekening te hebben. Met de Jortt jaarrekening voldoen ondernemers aan deze eis.

Bv’s, nv’s, stichtingen en verenigingen kunnen de Jortt jaarrekening gebruiken om de jaarrekening vast te stellen in de algemene vergadering. Tevens is er een compacte versie van de jaarrekening in Jortt, die gebruikt kan worden om de jaarrekening een-op-een te deponeren bij de KvK.  

Uitgebreid jaarverslag
Behalve de verplichte inhoud van een jaarrekening, dus de winst- en verliesrekening en de balans, bevat de Jortt jaarrekening een uitgebreid verslag over het afgelopen jaar. Zo staan de belangrijkste KPI’s, vergelijkingen met voorgaande perioden, grondslagen en de onderbouwingen begrijpelijk voor iedere ondernemer beschreven. 

Van banktransactie naar jaarrekening
Jortt heeft als missie: ‘het boekhouden volledig te automatiseren’. In Jortt’s ideale wereld worden aan de voorkant de banktransacties ingelezen, waarna aan de achterkant de jaarrekening eruit komt. Zonder menselijke handelingen. 

Zover is Jortt nog niet helemaal, maar ondertussen worden van steeds meer banken automatisch de banktransacties ingelezen, maakt Jortt steeds meer boekingen zonder menselijke tussenkomst en maakt Jortt nu de jaarrekening automatisch. 

De automatische jaarrekening is dus weer een grote stap voorwaarts in de voltooiing van de missie van Jortt.  

Voor meer informatie over Jortt, ga naar www.jortt.nl.

[avg-advertorial slug=”kom-naar-accountancy-expo-2020″]