NOB-commentaar oplossingsrichtingen pensioen eigen beheer

De Commissie Wetsvoorstellen van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB) heeft haar commentaar op de Kamerbrief van staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën over oplossingsrichtingen voor het pensioen in eigen beheer naar de Tweede Kamer gestuurd.

Het commentaar van de Orde concentreert zich op de volgende drie speerpunten.
• Als een directeur-grootaandeelhouder een oudedagsvoorziening wil opbouwen, zijn er momenteel weinig reële alternatieven buiten het pensioen in eigen beheer. Uitfasering van het pensioen in eigen beheer kan ertoe leiden dat de directeur-grootaandeelhouder onvoldoende voor zijn oude dag spaart.
• De staatssecretaris heeft een fiscaal gefaciliteerde afkoopregeling voor ogen bij het uitfaseren van het pensioen in eigen beheer. De Orde heeft grote twijfels bij de effectiviteit van de beoogde afkoopregeling.
• De Orde is het met de staatssecretaris eens dat uitfasering van het pensioen in eigen beheer de voorkeur geniet boven het oudedagssparen in eigen beheer, als de uitfasering van het pensioen in eigen beheer ten minste op een juiste wijze wordt vormgegeven.

 

 

Update Pensioen & DGA in één middag

Wat betekenen de nieuwe pensioenplannen voor uw adviespraktijk? Op welke wijze adviseert u de DGA over een adequate oudedags- en nabestaandenvoorziening? Heeft u DGA-klanten met onderdekking in de pensioenportefeuille? Na de update Pensioen & DGA ontdekt u de fiscale en financiële gevolgen door de nieuwe ontwikkelingen en verbetert u direct uw advisering rond pensioen. Meld u nu aan

Gerelateerde artikelen