NOB publiceert ‘Rechten en plichten van de belastingplichtige’

De Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB) heeft het handvest ‘Rechten en plichten van de belastingplichtige’ gepubliceerd.

Vorige week publiceerde de Europese Commissie het Model for a European Taxpayers’ Code. Een jaar geleden al presenteerden drie internationale organisaties van belastingadviseurs, die wereldwijd meer dan 500.000 belastingadviseurs vertegenwoordigen, hun gezamenlijk voorstel voor het Model Taxpayer Charter. Het model van de georganiseerde belastingadviseurs komt overeen met dat van de Europese Commissie maar is uitgebreider en gedetailleerder.

Gezien het belang dat de NOB hecht aan de rechtspositie van de belastingplichtige, juist nu deze door internationale en nationale ontwikkelingen onder druk staat, heeft de NOB het Charter van de Confédération Fiscale Européenne (CFE), de Asia Oceania Tax Consultants’ Association (AOTCA) en de Society of Trust and Estate Practicioners (STEP) laten vertalen met de bedoeling bij voorkomende gelegenheden te kunnen verwijzen naar deze beginselen.

Gerelateerde artikelen