Nieuwe releases Exact tillen automatisering naar een next level

Exact presenteert zijn jaarlijkse Winter ’23 Release met updates die het MKB ondersteunen.

Blijven innoveren en automatiseren is cruciaal nu ondernemers in een economisch uitdagende tijd zitten. De nieuwste release van Exact bouwt voort op een aantal belangrijke productinnovaties, zoals Globe+ en een nieuwe generatie voor de PSD2-bankkoppeling in Exact Online.    
 
Optimalisatie van software  
Joep Hoeks, CPO bij Exact: “Een seasonal release als deze is een moment waarop we stilstaan bij de innovatie waar we als team dagelijks aan werken en de groei die we op productniveau doormaken. Vooral nu het economisch voor ondernemers onzekerder is, is het onze missie om hen zoveel mogelijk te ontzorgen van administratieve lasten, zodat zij zich op hun business kunnen focussen. Stevigere automatisering en optimalisatie van onze vertrouwde software helpen hierbij.  

10e editie Exact Live 
Naast de presentatie van de Winter’23 Release, kondigt Exact ook aan dat de 10e editie van Exact Live op 16 mei zal plaatsvinden in Rotterdam Ahoy. Tijdens de jubileumeditie van het flagship event worden duizenden klanten persoonlijk op de hoogte gebracht van de nieuwste ontwikkelingen en komende innovaties, zoals de lancering van Exact Online Premium, de vierde editie van Exact Online. Met een uitgebreid programma van interactieve kennissessies en diverse topsprekers belooft het een dag vol inspiratie, inzichten en ontmoetingen te worden.  

Verdere automatisering in Exact Online  

Taken toevoegen aan werkprogramma 
Exact Online Jaarrekening is samen met Exact Online Fiscaal één van de twee nieuwe oplossingen die onlangs zijn toegevoegd aan de accountancy suite. Niet alleen staat de nieuwe fiscale jaargang klaar, maar het is eveneens mogelijk gemaakt om taken toe te voegen aan het standaard werkprogramma. Zo kun je het standaard werkprogramma gemakkelijk klant specifiek maken. Hierdoor werk je, zonder de klant specifieke situatie uit het oog te verliezen, op een gestandaardiseerde werkwijze al je opdrachten uit. 

Nieuwe generatie bankkoppelingen voor ABN AMRO en ING 
Klanten van ABN AMRO en ING krijgen via Exact Online voortaan minstens vier keer per dag een overzicht van de laatste transacties en houden volledige controle over de toegang tot hun bank. Bovendien kunnen ABN AMRO-klanten binnenkort ook direct betalingen en incasso’s doen vanuit Exact online. Dit is allemaal mogelijk door de nieuwe PSD2-bankkoppelingen, die binnenkort beschikbaar komen. 

Automatisch toewijzen bankafschriftregels 
Bij het toewijzen van bankafschriftregels wordt bijna altijd gekozen voor de eerste (beste) suggestie. Om tijd en handmatig werk te besparen, kunnen Exact-klanten vanaf nu altijd de beste suggestie toegewezen krijgen. Om controle te behouden voegt de software de status 'aandacht vereist ' toe voor afschriftregels die waarschijnlijk nog een check nodig hebben. Deze status verschijnt bijvoorbeeld wanneer het om een deelbetaling gaat, of wanneer er meerdere suggesties zijn.  

Sneller werken met boekingstemplates 
Als accountant is het werken met boekingstemplates nu ook mogelijk in Exact Online. Handig voor bedrijven die te maken hebben met terugkerende facturen, waarbij ze kosten willen uitsplitsen over meerdere grootboekrekeningen of kostenplaatsen. Bij het aanmaken van een boekingsvoorstel wordt voortaan ook rekening gehouden met deze templates, waardoor ze automatisch correct worden ingevuld. 

Exact Globe+ versnelt en versoepelt 
Exact Globe+, de nieuwe versie van Exact Globe, ontving voor de Winter’23 Release verschillende innoverende updates. Zo kan Globe+ voortaan werken met de 64-bit versies van Microsoft Office. Niet alleen wordt het werken met Microsoft Office producten sneller op deze manier, het maakt ook de installatie van Exact software sneller en eenvoudiger voor klanten.  

[avg-advertorial slug=”accountancy-expo-2023-secure-your-business”]