Nieuwe financieel directeur VolkerWessels legt commissariaat Feyenoord neer

In 2017 vertrekt William Bontes uit de Raad van Commissarissen van Feyenoord. Bontes heeft aangegeven dat hij per 1 januari 2017 in dienst zal treden bij VolkerWessels. Daar gaat de rol van financieel directeur van de infra-divisie bekleden.

Dit meldt Feyenoord vandaag. De Rotterdamse club laat weten dat de aandeelhouders, de Raad van Commissarissen en William Bontes zelf elke mogelijkheid van een eventuele belangenverstrengeling bij de toekomstige bouw van een nieuw stadion willen uitsluiten.  Als gevolg hiervan zal William Bontes zijn functie als commissaris neerleggen zodra de eerste bouwkundige aanbestedingsactiviteiten van (delen van) Feyenoord City zullen gaan aanvangen. “Feyenoord betreurt deze ontwikkeling maar wil, net als diens toekomstige werkgever, alle schijn van een mogelijke belangenverstrengeling in de toekomst voorkomen.”

Eerder dit jaar werd bekend dat William Bontes opstapte als CEO van Hurks groep. Als reden voor zijn vertrek werd een verschil van inzicht over de beoogde strategie en het te voeren beleid genoemd.