Nieuw accountantsplatform voor robotisering en data-analyse

Het nieuwe ‘Powerplatform voor accountants’ wil kantoren laagdrempelig laten kennismaken met en biedt begeleiding bij toepassing van Power BI, Power Automate, Power Apps en andere Microsoft-softwareop het gebied van data-analyse en (robotic) proces automation.

Het ‘Powerplatform voor accountants’ is een initiatief van DOCCO met medewerking van Microsoft, GBNED, Davista, Hillstar en Eshgro. De website is bedoeld om kennis te maken met Power BI, Power Automate en Power Apps en biedt hulp in de vorm van voorbeelden, trainingen en projectondersteuning. Elke maand worden er nieuwe video’s geplaatst met voorbeeldtoepassingen voor accountants- en administratiekantoren. Er zijn reeds voorbeelden beschikbaar voor Accountview, AFAS, King, Exact, Twinfield, Simplicate, Minox en NMBRS.
Het platform biedt ook hulp aan kantoren die de kennismakingsfase al voorbij zijn en op grotere schaal aan de slag willen met data-infrastructuren op Microsoft Azure of bijvoorbeeld het maken en distribueren van apps en services met Azure Logic Apps. Hiervoor wordt samengewerkt met gespecialiseerde kennispartners die dergelijke projecten met accountantskantoren samen gaan realiseren op basis van de casuïstiek.

Op 23 maart 2021 volgt een (online) evenement in samenwerking met GBNED en met medewerking van Microsoft en andere sprekers. Inspiratie én praktijkvoorbeelden zullen hierin centraal staan. Pre-registratie voor tickets is reeds gestart via de website.

Meer informatie op www.power-platform.nl

Gerelateerde artikelen