Nico van Knippenberg nieuwe bestuursvoorzitter Koenen en Co

Per 1 maart 2016 wordt Lars Valkenberg als voorzitter van Koenen en Co opgevolgd door Nico van Knippenberg. Daarnaast treedt Ivo Boots toe tot het bestuur van Koenen en Co.

Lars Valkenberg is ruim tien jaar bestuurder van Koenen en Co en draagt het voorzitterschap over aan Nico van Knippenberg. Het nieuwe bestuur van Koenen en Co zal naast Van Knippenberg vanaf 1 maart 2016 bestaan uit Pascal van der Heijde, bedrijfskundige en sinds 2014 bestuurder, en Ivo Boots. Boots werkt ruim twintig jaar bij Koenen en Co als accountant en is sinds 2012 partner.

Nico van Knippenberg werkt ruim dertig jaar bij Koenen en Co als belastingadviseur en is in 2000 als partner toegetreden tot de maatschap. Net als Pascal van der Heijde maakt hij al twee jaar deel uit van het bestuur van Koenen en Co.

Koenen en Co is inmiddels meer dan alleen de traditionele accountant en belastingadviseur. Lars Valkenberg (huidige voorzitter maatschap Koenen en Co): ‘Koenen en Co is een totaaladviseur met als doel ondernemers succesvol te laten ondernemen. Naast het optimaliseren van onze dienstverlening, professionaliseren we ook onze organisatie. Dat is ook de reden dat we in 2015 een verbetertraject zijn gestart om iedereen binnen de organisatie te laten excelleren.’

Eén van de aandachtspunten is werken aan de kwaliteit van het management. En om het goede voorbeeld te geven, zijn als eerste de partners van Koenen en Co met het verbetertraject aan de slag gegaan. Valkenberg: ‘We waren het samen eens dat van alle partners anno nu andere kwaliteiten en competenties worden verwacht dan vijf of tien jaar geleden. Om onze ambities waar te maken, vraagt onze organisatie op bepaalde posities sterke managers die onze professionals nog beter gaan managen en coachen.’ Hij vervolgt: ‘Voor onze vestiging in Maastricht zoeken we al geruime tijd een manager voor de accountancypraktijk. Deze rol ga ik nu invullen en kun je niet combineren met het voorzitterschap. Bovendien geeft deze nieuwe rol mij weer de mogelijkheid om, na tien jaar als bestuurder gewerkt te hebben, terug te keren in de dagelijkse praktijk. Vandaar dat ik per 1 maart 2016 het voorzitterschap overdraag om mij volledig te focussen op onze vestiging in Maastricht.’

Gerelateerde artikelen