Newion investeert in internationale belastingsoftware TaxModel

TaxModel, de internationale belasting software leverancier, heeft vandaag bekendgemaakt dat zij op 24 december een serie A financiering heeft ontvangen van Newion Investments.

TaxModel is gericht op het automatiseren van internationale fiscale werkstromen met betrekking tot transfer pricing, belastingpositie berekeningen voor de jaarrekening en tussenliggende belasting rapportages, fiscale projecties, en ondersteunende tools. Het bedrijf werd in 2005 opgericht door Hank Moonen, met de missie om belastingtechnologie een commodity te maken voor belasting professionals wereldwijd.

Hank Moonen, CEO TaxModel: "We hebben strategische partnerships en klantrelaties met een aantal vooraanstaande internationale belastingadviseurs zoals Baker McKenzie, Deloitte, Dentons, Grant Thornton, PwC en Taxand. Daarnaast bestaat onze klantenkring uit verschillende large, medium en small cap Nederlandse en buitenlandse multinationals. Deze klanten hebben onze visie gevalideerd en laten TaxModel groeien van thought leader naar product leader. De investering zal worden gebruikt om ons platform verder te ontwikkelen en om marketing & sales uit te breiden."

Newion Investments is een toonaangevende investeringsmaatschappij, gericht op Europese business-to-business softwarebedrijven met een wereldwijde ambitie en bekend van investeringen in de SaaS-sector, waaronder Collibra, Mirror42 (overgenomen door ServiceNow) en Instant Magazine.

"Wij zijn onder de indruk van de visie en oplossingen van TaxModel. Hank Moonen en zijn team beschikken over de unieke combinatie van diepgaande IT- en belastingkennis. Klantrecensies en marktonderzoeken bevestigen het groeipotentieel", zegt Frank Claassen, Managing Partner Newion Investments.

Met zijn oplossingen innoveert TaxModel de diensten die belastingprofessionals hun klanten bieden op het gebied van belasting compliance, faciliteert het betere kosten-batenratio's van belastingadvies, en geeft het de mogelijkheid tot een betere analyse van en inzicht in belastinggegevens. Tegelijkertijd voldoen de oplossingen van TaxModel aan de eisen die de samenleving stelt aan transparantie op het gebied van belasting- en gedragsverandering.

Belastingautoriteiten gebruiken steeds vaker technologie om rapporteerbare informatie te verzamelen en om belastingaangiften te controleren. Als gevolg hiervan hebben autoriteiten meer diepgaande, consistente, en controleerbare gegevens nodig om te bewijzen dat de belastingaangiften correct zijn. Dit resulteert in meer druk op belastingprofessionals om cliënten te helpen met repetitieve werkstromen rond belasting compliance en rapportage. Het repetitieve en recht-toe-recht-aan gedeelte van deze inspanningen vraagt om software oplossingen die hoge kwaliteit combineren met betaalbaarheid.