New10 verlaagt groeiblokkade met introductie Zakelijk Krediet

Geen wekenlange onzekerheid of blokkade voor groei meer: New10, aanbieder van online zakelijke leningen, heeft vanaf nu een nieuw product toegevoegd aan haar dienstverlening: Zakelijk Krediet.

Met deze nieuwe financieringsvorm maakt New10 het voor ondernemers in alle sectoren eenvoudiger om zich te concentreren op waar het voor hen vooral om draait: ondernemen. Binnen enkele minuten weten waar je als ondernemer aan toe bent en ook nog eens tegen een gunstige rente, vergelijkbaar met die van de bank. Met Zakelijk Krediet van New10 heeft een ondernemer maximale controle over zijn financiering.

Toegang tot financiering blijft moeilijk voor MKB-ondernemers, stelt Mark Schröder, commercieel directeur van New10. “Vrijwel elke ondernemer maakt het wel eens mee dat hij een flinke rekening moet betalen terwijl hij nog wacht op een betaling van een klant. Of een winkelier die snel een voorraad moet aanvullen voor een grote bestelling, maar net niet over voldoende liquide middelen beschikt”, zegt hij. Aankloppen voor een lening is dan lang niet altijd succesvol. Bovendien is dit een tijdrovend proces dat weken en soms zelfs maanden in beslag neemt. 

Schröder: “De meeste ondernemers kunnen zich niet veroorloven zo lang te wachten. Met de introductie van Zakelijk Krediet bieden wij een oplossing waaraan zij op dat moment het meest behoefte hebben: gemak en eenvoud in combinatie met een maximale controle.” Met de extra liquiditeitsruimte kan een ondernemer geld opnemen en aflossen wanneer het uitkomt. Daarbij betaalt de ondernemer alleen rente als hij het krediet ook daadwerkelijk gebruikt.

Beste van twee werelden
Uit onderzoek van het CBS blijkt dat een kwart van alle MKB-bedrijven behoefte heeft aan externe financiering. Vooral kleinere bedrijven hebben daarbij moeite met het snel verkrijgen van extra liquiditeitsruimte bij een betrouwbare partij. Als zij hierin wel slagen, gaat dat bovendien vaak gepaard met hoge rentes.

Schröder: “Veel van deze bedrijven ervaren dit als een groeibarrière. Met New10 combineren we het beste van twee werelden. De financiële kennis en funding van een bank en de wendbaarheid van een start-up. Hierdoor kunnen ondernemers bij ons terecht voor een financiering tegen een gunstige rente – vergelijkbaar met die van de bank – maar verloopt het aanvraagproces heel eenvoudig en snel.

Ondernemers die een Zakelijk Krediet afsluiten, hoeven niet te wisselen van bankrekening maar kunnen hun huisbank aanhouden en tevens een krediet hebben bij New10. Met een reguliere financiering is dat uitgesloten. Hierdoor biedt Zakelijk Krediet van New10 ondernemers maximale flexibiliteit en controle.

Aan de introductie van Zakelijk Krediet ging een uitgebreide testperiode vooraf. In de afgelopen maanden heeft New10 al ruim vijftig ondernemers geholpen met een Zakelijke Krediet. Zonder uitzondering aan ondernemers die eerder al een reguliere lening hadden aangevraagd op New10.com, maar beter af waren met de lage maandlasten en/of de flexibiliteit van Zakelijk Krediet.