Nederland kan afspraken over uitwisseling fiscale rulings niet op tijd nakomen

Nederland kan de regels die door de EU en de OESO zijn opgesteld voor het uitwisselen van gegevens tussen Belastingdiensten over grensoverschrijdende rulings en voorafgaande verrekenprijsafspraken niet binnen de gestelde tijd realiseren.

Dit zegt staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën in een brief aan de Tweede Kamer over de stand van zaken bij de Belastingdienst.

Wiebes: “In de rulingpraktijk is het een forse uitdaging om de beoogde internationale afspraken over het uitwisselen van rulings te realiseren. Door onze ver ontwikkelde rulingpraktijk is er een relatief groot volume aan uit te wisselen rulings. Nederland heeft zich zeer gecommitteerd aan de regels die door de EU en de OESO zijn opgesteld voor het uitwisselen van gegevens tussen Belastingdiensten over grensoverschrijdende rulings en voorafgaande verrekenprijsafspraken. De Belastingdienst geeft zoveel als mogelijk prioriteit aan uitwisseling van informatie over rulings met grotere belangen. Door de Belastingdienst wordt gewerkt aan mogelijkheden om het proces te versnellen. Het is echter niet mogelijk de volledige uitwisseling binnen de gestelde tijd te realiseren. Dit zal worden gemeld aan de Europese Commissie en de OESO.”

Gerelateerde artikelen