NBA Young Profs willen permanente zetel in de ledenraad

De NBA Young Profs willen een permanente zetel in de ledenraad. Daartoe dienen ze tijdens de extra ledenvergadering van de NBA die op 19 december wordt gehouden, een amendement in.

Het belangrijkste onderwerp voor deze extra ledenvergadering van de NBA is het nieuwe governanceplan. De Young Profs komen met een amendement op de Ontwerpverordening op de Ledenraad. Om dit amendement in stemming te kunnen brengen, zijn honderd handtekeningen van leden nodig.

In de huidige plannen worden ‘jonge professionals’ als één van de tijdelijke thema’s benoemd, waar het bestuur van de NBA een lid voor benoemt. De Young Profs vinden zichzelf echter geen tijdelijk thema, maar een permanente groep die deel uitmaakt van de beroepsorganisatie.

Om die reden willen zij op de ledenvergadering een amendement indienen om de Young Profs een permanente zetel te geven in de ledenraad. En omdat de ledenraad een orgaan van en voor de leden is, stellen zij tevens voor dat de samenstelling van de ledenraad alleen kan worden gewijzigd via een besluit van de leden zelf.

Gerelateerde artikelen